Achterhoekse inspiratie

Veel Twentse jongeren hebben een band met de regio waar ze zijn opgegroeid. Op het eerste gezicht zou je dat niet zeggen. Na de middelbare school staat menigeen te trappelen om weg te gaan. Studie in Groningen, stage in China, een half jaar in Spanje en daarna een baan in Amsterdam: onze streek lijkt te klein voor talent met ambitie. Toch zijn er een hoop Twentse studenten en afgestudeerden die in den vreemde stilletjes terugverlangen naar het land tussen Regge en Dinkel. Maar hoe kom je in de regio aan passend werk? Op de een of andere manier leeft er bij deze jonge ‘hunkertukkers’ het idee dat er in Twente geen carrièremogelijkheden zouden zijn. En zo kan het gebeuren dat ze aan de slag gaan in de Randstad, terwijl hun hart ligt in Wierden, Hengelo of Oldenzaal.

Ook in de Achterhoek kunnen ze daarover meepraten. Afgezien van een Pabo in Doetinchem heeft de streek geen hoger onderwijs, waardoor jongeren die willen doorstuderen sowieso de regio uit moeten. Voor je het weet zijn ze dan voorgoed vertrokken. Intussen zoeken Achterhoekse bedrijven naarstig naar talent. Daarom heeft Achterhoek 2020 Jong, een bundeling van jongerenorganisaties, de Talententuin bedacht: een evenement waarop ambitieuze Achterhoekse jongeren met bedrijven in de regio in contact worden gebracht. Doel is matches te maken voor stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Dat het werkt, zag ik afgelopen vrijdag in de DRU Cultuurfabriek in Ulft waar de Talententuin voor de vierde keer werd gehouden. Honderden Achterhoekse studenten waren erop afgekomen, aangevoerd met bussen uit verschillende studentensteden. Naast een programma met workshops was er een beursvloer waar de jongeren direct met tientallen Achterhoekse bedrijven in gesprek konden gaan. Zo stond aardappelverwerker Aviko uit Steenderen er met een stand, maar ook Nijhuis Water Technology uit Doetinchem en BonsenReuling, een ondernemersadvieskantoor met vestigingen in Lichtenvoorde en Eibergen. Ze hebben allemaal vacatures, waardoor het meteen concreet kan worden. Of het al tot matches heeft geleid, weet ik niet, maar er werden veel kaartjes en telefoonnummers uitgewisseld. Dankzij de Talententuin is de kans in elk geval groter dat jonge Achterhoekers na hun studie terugkeren naar de streek waar zich thuis voelen.

Natuurlijk, ook in Twente worden er bedrijvendagen, banenbeurzen en carrièreweken georganiseerd. Zo zetten UT- en Saxion-studenten zich vol energie in om studiegenoten te koppelen aan werkgevers uit het hele land en zelfs daarbuiten. Maar bij mijn weten is er nog geen evenement waar Tukkers die bijvoorbeeld in Groningen of Nijmegen studeren met Twentse bedrijven in contact worden gebracht. Ook onze regio heeft behoefte aan talent met heimwee dat elders studeert. Waarom voor vacatures in landelijke media werven, terwijl er genoeg Twentse jongeren zijn die naar hun geboortegrond terug willen voor een stage, afstudeeropdracht of baan? Laten we niet zo ingewikkeld doen en de zaken nuchter bekijken. Voor inspiratie volstaat een bezoek aan de Achterhoek.

Deze column is eerder gepubliceerd in de Twentsche Courant Tubantia van 1 december 2016

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Ik wil meer informatie

Bel mij terug

Bekijk alle columns