Werk maken van stages

De bevolking van Twente en de Achterhoek blijft maar krimpen. Dat maakte het CBS deze week bekend. Een van de redenen voor die bevolkingsafname is de trek van hoogopgeleide jongeren naar de Randstad vanwege werk. Blijkbaar lukt het onze regio niet om talent vast te houden. Hoe komt dat? Vaak wordt gesuggereerd dat het leefklimaat te onzent niet inspirerend genoeg is. Toegegeven, in Almelo en Aalten is minder te beleven dan in Amsterdam. Maar toch denk ik dat de verklaring voor de brain drain simpeler is: veel studenten of net afgestudeerden zijn gewoon niet op de hoogte van de baanmogelijkheden in het oosten van Nederland. De meeste UT-studenten komen echt niet verder dan Grolsch, Vredestein of Nedap als je ze vraagt om een aantal Twentse en Achterhoekse bedrijven te noemen. Het verbaasde mij dan ook niet dat studenten in een recente enquête van de gemeente Enschede aangaven meer te willen weten over hun kansen op de regionale arbeidsmarkt.

Een eerste stap om jonge professionals voor Twente en de Achterhoek te behouden is aandacht voor de regionale economie in het hoger onderwijs. Maar kennis alleen is niet genoeg, je moet het studenten ook gemakkelijk maken. Hét bindmiddel daarvoor is stages, of het nu gaat om een meeloop-, onderzoeks- of afstudeerstage. Uit de Nationale Stagemonitor 2015 blijkt namelijk dat maar liefst 43% van de HBO- en WO-studenten op hun stageplek een baan krijgt aangeboden. Iets meer dan de helft van hen gaat op dat aanbod in: ze blijven ‘hangen’ en worden werknemer. Als ze eenmaal in het werkende leven zitten, volgen vanzelf huisje boompje beestje, en dat allemaal in de omgeving waar ze als stagiair aan de slag zijn gegaan. Voeg daarbij het gegeven dat 45% van de studenten het lastig vindt om een geschikte stageplaats te vinden en je ziet meteen dat onze regio kansen laat liggen. Gelukkig zijn er best practices waarvan we kunnen leren. Neem de programma’s Fast Forward en Connect van Saxion: door middel van traineeships worden net afgestudeerde studenten en bedrijven in Oost-Nederland aan elkaar gekoppeld. Ook het WIC (Work Innovate Center) in Winterswijk is interessant: het brengt studenten in contact met Achterhoekse bedrijven die iets uitgezocht willen hebben en biedt ze daarnaast een inspirerende werkplek om die opdracht uit te voeren. Ook organiseert het WIC ontbijtsessies, lunchbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken in de Achterhoek. In het afgelopen half jaar hebben elf studenten hun scriptie bij het WIC geschreven en vier van hen hebben er hun eerste baan in de regio aan te danken.

Stages zijn kortom de schakel tussen studie en werk. Misschien is het een idee om in de periode tussen kerst en oud en nieuw, waarin studenten toekomstplannen maken en zich thuis zitten te vervelen, een beurs te organiseren waar stagezoekers en stagebieders uit Twente en de Achterhoek elkaar kunnen ontmoeten. Maar ook in de rest van het jaar moeten we natuurlijk werk maken van stages: studenten staan erom te springen, terwijl ze een probaat middel zijn tegen bevolkingskrimp.

Deze column is eerder gepubliceerd in de Twentsche Courant Tubantia van 11 juli 2015

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Ik wil meer informatie

Bel mij terug

Bekijk alle columns